Loading...

Asumisoikeusasunto on hyvä koti

…vaan monet eivät tunne sen monia mahdollisuuksia.

Asumisoikeusjärjestelmä on vuokra- ja omistusasumista täydentävä kohtuuhintainen vaihtoehto. Siinä yhdistyvät vuokra-asumisen joustavuus ja omistamisen vakaus ja tämähän jos mikä sopii hyvin nykyisen yhteiskunnan tarpeisiin.

Sen avulla voit saada unelmiesi kodin maksamalla asumisoikeusmaksun, joka on 15 % asunnon hinnasta. Asumisaikana maksetaan käyttövastiketta ja jos joskus haluaa luopua asunnosta, saa sijoituksesi takaisin. Itse ei tarvitse asumisoikeuden myynnistä murehtia. Nykyaikaiset asumisoikeusasunnot ovat laadukkaasti varustellut ja asukkaat lämpimästi tervetulleita asukasyhteistyöhön.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA:n tuoreen tilaston mukaan asumisoikeusasuminen on edelleen kohtuuhintainen asumismuoto. ARA:n tilaston mukaan asumisoikeusasuminen on edullista sekä vapaarahoitteisten asuntojen että ARA-asuntojen vuokriin verrattuna. Tilaston mukaan asumisoikeudesta maksettava käyttövastike on esimerkiksi Vantaalla 25 prosenttia markkinavuokria edullisempi.

Leinelän monipuolinen asuntotarjonta käsittää myös asumisoikeusasuntoja. Uusia koteja on tälläkin hetkellä rakenteilla Leinelänkaarelle. Helmikuussa valmistuvaan Leinelän Palettiin on syntymässä 72 uutta kotia, joiden koot vaihtelevat 38,5 neliöisistä yksiöistä aina 88 neliöisiin neljä huonetta käsittäviin asuntoihin. Muutamia huoneistoja on vielä vapaana ja niitä kannattaa Asuntosäätiöstä kysellä.

Niinhän se on, että kun luodaan uusia koteja, lähtökohtana ei voi olla vain huonekalujen sijoittelu paikoilleen, vaan runko, joka mahdollistaa ihmisten erilaiset tarpeet.

2015-09-03T11:04:21+00:00

Leave A Comment