Loading...
Asunnot 2017-05-18T22:14:00+00:00

Leinelässä kohtaavat luonto ja taide

Leinelän taideasuinalue sijaitsee Kehäradan varressa, keskellä Vantaata. Toivotamme sinut lämpimästi tervetulleeksi modernille ja värikkäälle alueelle, jossa taide ja luonto kohtaavat. Luvassa on monenlaisia koteja erinomaisten kulkuyhteyksien varrelle. Kehäradan avautumisen myötä 1.7.2015 alueen liikenteellinen saavutettavuus parani kertaheitolla. Nyt matkaat Leinelästä junalla niin lentoasemalle, Tikkurilaan kuin Helsingin keskustaankin- tai mihin matkasi viekään!

Leinelän rakentaminen jatkuu nyt Leineläntien ja Koivukylänväylän varrella. Uusia koteja valmistuu keväällä 2016. Alueella asuu yli 1000 uutta asukasta.  Olisiko sinunkin arkesi sujuvaa, jos kotisi olisi Leinelässä?

Uusia asuntoja Leinelään

Tutustu Leinelän toteuttajien sivuilla asuntokohteisiin.

Asuntosäätiö
Avara
Lemminkäinen
lumo
Skanska

Oma asema kehäradalla

Leinelä sijaitsee Kehäradan varrella Vantaalla, Ilolan ja Asolan pientaloalueiden naapurissa. Leinelässä on oma Kehäradan asema, josta pääsee sujuvasti esimerkiksi lentoasemalle, Aviapoliksen työpaikoille tai Helsingin keskustaan. Tuusulan ja Lahden moottoritiet ovat lähellä, mutta eivät liian lähellä.

Jalkaisin alueen läpi kulkee mukavia kävelyreittejä, joita pitkin pääsee ulkoilemaan suoraan uusista Leinelän asunnoista.

Kehäradan käyttäjät ovat kehuneet uusia yhteyksiä mm. Leinelän puistojuhlissa seuraavasti: ”Mahtavaa- pääsee oopperaan ja sujuvasti takaisin”, ”Nopeasti kylään ja katsomaan lapsenlapsia, ja nopeasti takaisin omaan kotiin” tai ”1. asema lentoaseman jälkeen- suoraan lentoasemalta kotiin- voiko arki olla sujuvampaa?”. Kiitos kommentoijille!

HSL:n reittiopas
VR-aikataulut
Kehärata

Leinelä-nimen taustaa

Leinelä-nimen ruotsinkielinen muoto Lejle mainitaan olleen keskiajalla Tikkurilan Hertaksen talon ulkotila. Alueen metsä tunnettiin nimellä Lejle skog ja kallio nimellä Lejle berget. Tutkijat pitävät nimeä yhtenä todisteena alueen keskiaikaisesta asutuksesta. Nimi Lejle (eli Leinelä) sisältää germaanisperäisen henkilön nimen Leinecke, joka oli yleinen Saksassa varhaisella keskiajalla 1200-luvun tienoilla.
Itse Hertaksen tilalla on mielenkiintoinen historia. Tila mainitaan asiakirjoissa ensimmäistä kertaa 1700-luvulla. Tilalla toimi kestikievari ja krouvi, joten tilalla oli oikeus polttaa paloviinaa krouvin tarpeiksi. Kerrotaan, että pitäjän viimeinen kuolemantuomio, hirttotuomio, olisi langetettu käräjäsalina toimivan Hertaksen salissa. Hertaksen maat sijoittuivat laajasti silloisen Tikkurilan alueelle, ja kievarin arvellaan olleen viimeinen toiminnassa ollut kievari. Oli tilalla myös hyviä aikoja: Korkea esivalta ja Isänmaallinen Seura palkitsivat Tikkurilan Hertasin perintötilaa viljelevän Elias Andersson v. 1787 hyvästä taloudenpidostaan ja uudisviljelyksistään. Tilan rakennukset paloivat 1959.

Lähteenä on käytetty Vantaan verkkosivuilla olevaa aineistoa kuten Kreetta Lesellin artikkeli Vantaan esihistoriasta; Harto Pönkän tutkielma Vantaan paikallishistoriasta ja Liisa Nordmanin koostetta Asutuksen kehitys Suutarilassa ja Helsingin pitäjässä 1600- ja 1700-luvuilla.