Loading...
Palvelut 2017-05-18T22:14:00+00:00

Palvelut helpottavat elämää

Palvelut ovat Leinelässä kävelyetäisyydellä. Alueen läheisyydestä löytyy muun muassa ylä- ja alakouluja. Leinelän oma päiväkoti on avattu tammikuussa 2011. Leinelän päiväkodin lapset toimivat Leinelään tulevan taiteen suojelijoina, joten taiteesta tulee hienovaraisesti osa heidän arkeaan. Hieman kauempaa löytyvät esimerkiksi Koivukylän K-Citymarket-keskus ja Ilolan suuntaan paikallinen ABC-asema ja K-market palvelevat Leinelän asukkaita. Isompi kauppakeskus on Jumbossa jonka viereinen viihdekeskus Flamingon kylpylöineen ja elokuvateattereineen on hyvä virkistäytymispaikka koko perheelle.

OMA ASEMA KEHÄRADALLA

Leinelä sijaitsee Kehäradan varrella Vantaalla, Ilolan ja Asolan pientaloalueiden naapurissa. Leinelässä on oma Kehäradan asema, josta pääsee sujuvasti esimerkiksi lentoasemalle, Aviapoliksen työpaikoille tai Helsingin keskustaan. Tuusulan ja Lahden moottoritiet ovat lähellä, mutta eivät liian lähellä.

Jalkaisin alueen läpi kulkee mukavia kävelyreittejä, joita pitkin pääsee ulkoilemaan suoraan uusista Leinelän asunnoista.

Kehäradan käyttäjät ovat kehuneet uusia yhteyksiä mm. Leinelän puistojuhlissa seuraavasti: ”Mahtavaa- pääsee oopperaan ja sujuvasti takaisin”, ”Nopeasti kylään ja katsomaan lapsenlapsia, ja nopeasti takaisin omaan kotiin” tai ”1. asema lentoaseman jälkeen- suoraan lentoasemalta kotiin- voiko arki olla sujuvampaa?”. Kiitos kommentoijille!

HSL:n reittiopas
VR-aikataulut
Kehärata

LIIKUNTA

Leinelän länsipuolella olevassa metsässä voi ulkoilla polkuja pitkin omaan tahtiin. Ulkoilureittejä pitkin pääsee etelässä Tikkurilaan ja pohjoisessa Kulomäkeen asti.

Alueen puistoalueille on huomioitu myös liikuntaesteisten liikkuminen.

Aluenuoret ry:n ylläpitämä Kuusijärven ulkoilukeskus on vajaan viiden kilometrin päässä Leinelästä.

Leinelän lähin uimahalli löytyy noin kolmen kilometrin päästä Tikkurilan urheilupuistosta, jossa on myös jäähalli sekä sisäliikuntahalli, jossa on muun muassa keilahalli.

Vantaan kaupungin liikuntatarjonta
Kävely ja pyöräily
Hiihtoladut

KOULUT

Lähimmät suomenkieliset koulut ovat vajaan kilometrin päässä sijaitseva Ilolan koulu ja runsaan kilometrin päässä Leinelästä oleva Rekolanmäki. Lähimmät lukiot ovat Lumon lukio Korsossa ja Tikkurilan lukio Tikkurilassa.

Lähin ruotsinkielinen koulu on Dickursby skola Tikkurilassa, jossa on luokat 0-6. Pitäjän kirkonkylässä olevassa Helsinge skolassa on luokat 7-9. Samassa yhteydessä on myös Helsinge gymnasium.

Kartanonkoskella toimii Vantaan kansainvälinen koulu, jonka opetuskieli on englanti ja jossa toimii luokat 1-9.

Tietoa Vantaan kouluista
Tietoa Vantaan kansainvälisestä koulusta

PÄIVÄHOITO

Leinelään on tulossa kaksi päiväkotia, joista ensimmäinen on valmistunut 2011 alussa. Päiväkodissa on tilat 130 lapselle. Toinen päiväkoti on parhaillaan suunnitteluvaiheessa ja sen rakentaminen alkaa vuoden 2016 alussa.

Muita lähialueen päiväkoteja ovat vajaan kilometrin päässä sijaitsevat Piilipuun päiväkoti ja Seljapolun päiväkoti. Ilolassa, myös vajaan kilometrin päässä Leinelästä ovat Ilolan ja Eppilän päiväkodit. Simon-kylässä noin kilometrin päässä Leinelästä etelään on Malminiityn päiväkoti. Lähin ruotsinkielinen päiväkoti Ulrika on vajaan kahden kilometrin päässä Rekolan aseman vieressä.

Jokaisella alueella on myös muutamia kunnallisia perhepäivähoitajia. Lisää päivähoitopalveluita on kahden-kolmen kilometrin säteeltä Leinelästä.

Tietoa lasten päivähoidosta Vantaalla

KAUPAT JA MUUT PALVELUT

Leinelän läheltä löytyy erinomaiset kauppapalvelut. Lähietäisyydellä on K-citymarket-keskus. Keskuksesta löytyy K-citymarketin lisäksi myös lukuisia erikoisliikkeitä sekä kahvila-ravintolapalveluja lähes 3000 neliön edestä.

Asolanväylän ja Koivukylän puistotien risteyksessä vajaan kilometrin päässä on myös hyvätasoinen päivittäistavarakauppa S-market.

Leinelän keskustakortteliin on jatkossa tulossa myös liiketiloja.

Hieman kauempaa löytyvät myös kauppakeskus Jumbon ja viihdekeskus Flamingon palvelut.

Lentoasema

TERVEYSPALVELUT

Tulevia Leinelän asukkaita palvelee terveysasema, johon on matkaa noin kilometrin verran. Melkein yhtä lähellä on Peijaksen sairaala, jonka päivystys-poliklinikka hoitaa äkillisesti ja vakavasti sairastuneet potilaat ympäri vuorokauden.

Äitiys- ja lastenneuvolat sijaitsevat myös kävelymatkan päässä.